2015.11.26.Thu
【世界のクリスマス料理③ ドイツ】
お料理・ケーキ
皆様、こんにちは!
キュイジニエの毎田です。
本日はドイツの「シュトレン」をご紹介します。
最近、日本でもよく見かけるようになりましたね。
ドライフルーツやナッツ、マジパン等が練り込まれ、周りに砂糖がまぶされている伝統のイースト菓子です。
各家庭やお店で練り込む食材が様々ある為、1つとして同じ味がありません。
さらに日が経つにつれて味がなじみ、より風味が増していきます。
クリスマス当日まで少しずつ味の変化を楽しみながら、期待と喜びを大きくしていくのですね。
Frohe Weihnachten (フローエ ヴァイナハテン) !
Hello, everyone!
Today’s topic is “Stollen” from Germany.
This is getting common even in Japan.
This is a kind of yeast sweets made from dried fruits, nuts, marzipans and so on with sugar powder.
There are a lot of kinds of materials for this stollen, so nothing else is the same.
And it’s getting better by fitting those materials as a one sweet.
People enjoy the change of taste till Christmas coming.
Frohe Weihnachten!
Keyword: