2015.2.27.Fri
新メニュー【季節のよそおい】
お料理・ケーキ
こんにちは、シェフの中塚です。
いよいよ最終回となります今回は、‘季節のよそおい’コースをご紹介させて頂きます。
こちらのコースは、世代を超えて愛される<ライトフレンチ>を
コンセプトにしております。
冷製オードブルではノルウェー産のサーモンをハーブでマリネし
皮目から軽く火を通しています。
こうすることにより、新鮮なサーモンの生の食感と味、更に火を通した
サーモンの味わいの違いを楽しんでいただけます。ソースには、滑らかなトマトのソースと
酸味と甘みの調和がとれたバルサミコ酢を合わせております。シンプルながら
色々な味と食感の変化を感じることが出来る一皿です。
次にスープですが、こちらは冬とは違いフレッシュンな味わいのある春キャベツと
自家製のベーコンで作ったポタージュスープです。こちらで注目すべきは
1週間かけて作る自家製ベーコンです。国産の厳選した豚ばら肉を丹精込めてベーコンにし
ポタージュスープに旨味をプラスしています。スープの上には燻製した
ミルクの泡を被せて驚きをプラスしました。
最後に、お肉料理。国産の牛ヒレ肉をゆっくりローストしました。
付け合せにはフランスの伝統的な料理、ジャガイモのドフィノワ―ズを。
こちらのジャガイモ料理は、薄くスライスしたジャガイモに牛乳、生クリーム、バターを
流し焼き上げた素朴なグラタンです。
田舎料理らしい素朴な味わいの中に食材を活かすテクニックが感じられる伝統料理。
そんな伝統的で古典的な料理を大切にし、現代風にアレンジしていく。そういう料理を目指し
皆様に満足頂けるようスタッフ一同心を込めて作らせて頂きます。
5回に渡り新メニューをご紹介させて頂きました。
またの機会には、フランスのレストラン研修で学んだことをご紹介出来ればと考えております。
長文、ココまでお付き合い頂きました皆様に感謝致します。
これからも宜しくお願い致します
神戸セントモルガン教会
シェフ 中塚 直人
Hello, everyone.
This is Naoto Nakatsuka.
Today, I would like to introduce the last blog about our course named “Seasonal dishes”.
This course is very popular among wide age-range people.
First, a cold hors d’oeuvre is salmon from Norway.
We marinate salmon by herbs and grill from skin-side slightly.
By this, you can enjoy the both difference of fresh law mouthfeel and grilled taste.
Beside, we are using tomato sauce and balsamic vinegar sauce balanced of sweetness and acidity.
You must be surprised at the variation of changing taste.
Next, this potage is made from fresh spring cabbages and homemade bacons.
Especially, this homemade bacon is our masterpiece.
We spend one week for changing carefully selected indigenous pork into perfect bacons.
This bacon makes this potage more surprising totally.
And we append bubble sauce of smoked milk to make it more impressive.
Finally, a plate of meat from seasonal dishes.
We roast indigenous beef fillet slowly and gamish dauphinois of potato, traditional cuisine of potato in France.
This dauphinois is a kind of gratin made from milk, fresh cream, butter and potato sliced slightly and taste simple.
Traditional dishes need skills for keeping alive the charm of materials.
I think I need to keep thinking a great deal of traditional dish and arrange those dishes more modern ones.
We would like to make a memorial dishes for you and your all guests eternally.
Thank you.
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