2016.2.11.Thu

【バレンタインデー特別企画♪チョコレートの種類 #4】

お料理・ケーキ

皆様こんにちは! パティシエの西田です。 4日目は「オランジェット」についてご紹介します。 砂糖に漬け込んだ、柑橘類の皮(ピール)をチョコレートで包んだフランス生まれのお菓子です。 果皮の苦味とチョコの甘さが調和し、さらに柑橘類の香りや、リキュールが合わさった何とも言えない大人の味です。 オレンジの果皮が一般的ですが、レモンの果皮も酸味がありオススメです! 是非、皆様も大人の味を試してみては♪ shutterstock_235653175 Hello, everyone! Today’s topic is Orangette. This is French sweets and candied citrus fruits’ peels with chocolates. The mixture of peel’s bitterness, sweetness of chocolates, the flavor of citrus fruits and liqueur would produce abstruse tastes. Normally orange peels are used for this, but lemon peels are also our recommendation. So let’s try it! Thank you.

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