2016.2.9.Tue
【バレンタインデー特別企画♪チョコレートの種類 #2】
お料理・ケーキ
皆様こんにちは! パティシエの西田です。 2日目は「ジャンドゥーヤチョコレート」をご紹介します。 あまり聞き慣れない、こちらチョコレート菓子。 ヘーゼルナッツをローストし、細かく砕いたものをチョコと合わせたお菓子です。 イタリアが本場で、ナポレオン政権下での取り締まりによって不足したカカオを補うために地元で沢山採れるナッツを混ぜた事からジャンドゥーヤチョコレートが生まれたそうです。 是非、一度ご賞味してみてくださいね! Hello, everyone! Today’s topic is Gianduja chocolates. This might be a strange name. This is a kind of chocolates mixing with roasted hazelnuts. The history of gianduja chocolates was born in Italy. The era of Napoleon, people wanted cacaos controlled by government. Because of the lack of cacaos, people started to use hazelnuts. This is the beginning of gianduja chocolates. Let’s try it! Thank you.
Keyword: