2015.6.25.Thu
【フランス菓子の由来 -#④- 】
お料理・ケーキ
本日はパリを代表するお菓子の一つ「オペラ」をご紹介します!
チョコレートケーキの定番ともいえるオペラは意外にも1954年に誕生した新しいお菓子。
創作したのはパリの老舗「ダロワイヨ」のオーナー、ガヴィヨン氏。
創業当時のお店がオペラ座の近くにあった事や、ケーキの上に添えてある金箔が、オペラ座のアポロン像が持つ金の琴に見立ててあるという事からオペラという名前になりました。
コーヒー風味で高級感のある大人のケーキ。
華やかなパリの味をご堪能ください!
Today’s theme is the traditional “Opera”.
It is also known as a kind of chocolate cake and it was actually created in 1954 by long established store Dalloyau’s owner.
Because the store was near to be Opera house, and the gold foil placed on the cake was similar to the harp of the Apollo statue, it was named “Opera”.
Help yourself to experience the mature smell of coffee and gorgeous taste of Paris!
Keyword: