2015.6.24.Wed

【フランス菓子の由来 -#③- 】

お料理・ケーキ

本日はリングシューの名で知る「パリ・ブレスト」をご紹介します! 

リング状に絞り出したシュー生地を焼き上げたものにプラリネを加えたアーモンド風味のバタークリームを挟んだお菓子です。

パリ・ブレストは1891年に自転車レース(パリ・ブレスト・パリ)の開催を記念して考案された自転車の車輪の形をしたお菓子です。

考案者はコースの沿道に位置する菓子店の職人デュラン。

クリームにプラリネが加えられているのは、レース参加者に体力をつけてもらう為だそうです!

職人の優しさ、愛情が生み出した一品です♪

伝統あるお菓子なので見つけた際は、ぜひ食べてみてはいかがでしょうか!!

パリブレスト.jpg 

Today’s blog is going to be about “Paris breast” which is also knowns as “Ring chou”.

The dough squeezed out into a ring shape and almond flavor butter cream is the attractive point of it.

Paris Breast was a dessert which was created by craftsman Duran to celebrate a Cycling Race.

That is why it is shaped like a bicycle. And the praline cream was in order to give the cyclists strength.

 

How about trying out sweets filled with craftsman’s gratitude

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