2015.4.30.Thu
【パティシエ ブログ 披露宴でのイベント・アイテム~Part4~】
お料理・ケーキ
皆様、こんにちは!パティシエの森本みどりです。
本日は引菓子についてご説明致します。ゲストの方へお越し頂いた御礼の一つとしてお渡し頂く引菓子。一般的には引出物とご一緒に送られることが多いですね。
「引菓子は必ず入れた方が良いでしょうか?」とよく聞かれますがこの地域の辺りでは引出物と引菓子、この2つはセットで送られる事が1つの基準ではないでしょうか。
また、引出物はご両家様からのご挨拶。引き菓子は新郎新婦様、お二人からのゲストへのご挨拶とされていますので、お二人の気持ちを込めたお菓子選びをお勧めします♪
当教会では、オリジナルで”PATICO” というブランドがございます。
是非、カタログを御覧になってお選びください!!
ご試食もございます♪
Hello, everyone! This is Midori Morimoto who works as patissiere.
Today I would like to introduce about wedding gift sweets- hikigashi- .
This gift is thank you for coming gift sweets for guests at wedding party.
In general, this gift sweets are gave with some gifts- hikidemono-.
“ Do we need the sweets as gift? ” We often have such a question from groom and bride.
Around Kobe area, the standard is one gift and one sweet are in a bag as a gift.
Also it is said that hikidemono is from both families, and hikigashi is from groom and bride. So I recommend you to choose the special one with your whole heart.
We also have the original sweets brand, PATICO.
Please see the catalog and pick your favorite! You can try some at the meeting♪
Keyword: