2015.4.24.Fri
【Chef's BLOG 縁起物食材講座 ~その5~ 】
お料理・ケーキ
いよいよ最終回を迎えました今回のChef’s BLOG。
本日の縁起物食材は『蓮根』。
最終回に『蓮根』だなんて地味だなぁ、とお思いの方もいらっしゃるでしょう。
何故、蓮根が縁起物になっているかというと、その形状に理由があります。
蓮根には無数の穴と筋が通っています。筋からは長く真直ぐに、という思いがあり、無数の穴には長く途切れないという意味があります。
また、こちらの穴からは、「未来の見通しがきく」「先が見える」と他の食材とは違った明るい未来の祈念した思いもあります。
素朴な野菜ですがこんな美しい思いを乗せられた『蓮根』。少し見る目が変わるかもしれませんね。
5回に渡って食材を紹介させて頂きましたが、私たちは全ての料理に気持ちを乗せ、心を込めておもてなしさせて頂いております。末永い幸せを願って。
神戸セントモルガン教会 chef 中塚 直人
Finally we reach the last part of this chef’s blog series.
Today’s food ingredient of engimono is lotus root -renkon-.
Some people may think why the final part is about lotus root? Is that too modest?
I am going to introduce to you how wonderful it is.
Lotus root has a lot of holes and fibers all over. The fiber has the thinking that to be long and straight. And the long and continuous holes mean that to be open the future. So it is to be superstitious wishing with bright future differently from the other ingredients.
I had been introduced about food ingredients for this week. We always serve every dish with our whole heart to continue your happiness.
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