2015.4.20.Mon
【Chef's BLOG 縁起物食材講座 ~その1~ 】
お料理・ケーキ
こんにちは、シェフの中塚です。
今日からのブログは御結婚御披露宴で振る舞われる「縁起物」と言われる食材についてご紹介させて頂きます。
本日の食材は『鯛』です。
鯛は魚の中では長く生きる魚で長寿や繁栄を意味します。
また、赤い体色を神様が好み、邪気を払うとも言われています。
語呂も「めでたい」にかかっており、七福神の恵比寿様も脇に抱えていらっしゃいますね。
私たちもこの様にめでたい鯛を縁起物である昆布で締めて提供させて頂いております。
ということで、明日は『昆布』についてご紹介させて頂きます!
Hello, this is Nakatsuka works at St.Morgan church as a chef.
From today to Friday, I’m going to introduce you about food ingredient that cooked for wedding party. These are called “engimono”.
So today is about sea bream.
Sea bream can alive longer than any other fishes, so they mean longevity and flourish.
Also God likes their red body, so it is said that defend from illness.
The word sounds in Japanese is “medetai”, and the god Ebisu has sea bream under his arm.
We serve such auspicious sea bream cooked as fish sandwiched between sheets of kelp.
Kelp, kombu, is also included in engimono, so I will introduce about kombu tomorrow!
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