2015.6.23.Tue

【フランス菓子の由来 -#②- 】

お料理・ケーキ

本日はみなさん大好き“ミルフィーユ”をご紹介します!

フランス語でmille(ミル)は「千」、feuille(フィユ)は「葉」を意味し、一般的には「千枚の葉」と言われています。

ミルフィーユは四角く広げた小麦粉生地に平らにしたバターを覆い、何度も折りたたみます。

折りたたむ工程を重ねるほど層が増しパリパリとした食感になります。

日本では一般的に、パイ生地を3枚使い、間の層の部分にはカスタードクリームが挟まれているのがよく見受けられます。

因みに食べ方の難しいミルフィーユ、上手に食べるコツは横向きにしてナイフを使う事です!

ぜひ、一度試してみて?

ミルフィーユ.jpg

 

Today’s theme is everyone’s favorite “mille feuilles”.

In French “mille” means thousand, “feuille” means leaves, all together it is usually called as “millions of leaves”.

They are made up by folding the dough which is including plenty of butter over and over again.

In Japan most of them are served with some custard creams sanded between three pieces of pie.

For your information, it is much easier to eat with your knives used side way.

Please try them out!

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